KTO SİGORTA KOMİTESİNDEN RİFAT HİSARCIKLIOĞLU’NA DOSYA

Körfez Ticaret Odası 11. Meslek komitesi (sigorta acenteleri) TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun Körfez Ticaret Odası ziyaretinde sigorta acentelerinin sorunlarının yazılı olduğu dosyayı Hisarcıklıoğlu’na teslim ettiler.

KTO SİGORTA KOMİTESİNDEN RİFAT HİSARCIKLIOĞLU’NA DOSYA

Körfez Ticaret Odası’nda başarılı çalışmaları ile en aktif komitelerden olan 11. Meslek komitesi başarılı çalışmalarına devam ediyor. Komite başkanı Hasan Yılmaz, komite üyeleri Mustafa Gülcan, Mehmet Şahin, Erdoğan Songur ve Ercan Yavuz’un yer aldığı komite üyeleri TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun Kocaeli programı öncesi gerçekleştirdikleri toplantılarda belirledikleri sorun ve çözüm önerilerini Rıfat Hisarcıklıoğlu’na teslim ettiler.

SİGORTA ACENTELERİNİN SORUNLARI DETAYLI OLARAK HAZIRLANDI

Körfez Ticaret Odası 11. Meslek komitesinin hazırladığı dosyada pek çok sorun ve çözüm önerisi dile getirildi. Komite üyelerinin ziyaret öncesi gerçekleştirdikleri toplantıda belirlenen sorunlar arasında zorunlu sigortaların aynı teminat ve şartları içeren fakat birbirlerinden çok farklı fiyatlar ile tüketiciye sunulan trafik poliçesinin alımında yaşanan sıkıntılar, Ülkemizde faaliyet gösteren sigorta şirketlerinin otuza yakınının trafik sigortası düzenleme ruhsatları bulunmasına rağmen güncel durumda makul fiyat ve taksit ödeme imkanı sunan şirket sayısı 4-5’i geçmemesi ve güncel durumda aynı kullanım tarzı havuz dışı araçlarda farklı firmalar arasında 2-3 kat fiyat farklılıkları görülmeye devam ettiği komite dosyasında yer aldı.

SEKTÖRE GÜVEN ARRTIRILMALI

Hazırlanan dosyada yazılan diğer konuları ise; sigorta şirketlerinin birçoğunun halen poliçe düzenlemekte imtina ettikleri bu durumun ise sigortalılık oranın yükseltilmesine etki ettiği görülmektedir. Sigortasız araç sayısının azaltılması mümkün olmayacağı, bu nedenle de ülkemiz şartlarında zorunlu olan bir poliçenin tek fiyat ile satılmasının, rekabeti hizmet bölümünde güçlendirecek ve sigortalı güvenirliğini arttıracağı dosyada belirtildi. Ayrıca,  zorunlu sigortaların hasar tazminatlarının doğrudan tazmin ile sigortalının kendi sigorta poliçesini düzenlettiği sigorta şirketinden alması şirketlerin hizmet rekabeti ile daha kaliteli hizmet vermeyi ve sigortalı memnuniyetini arttıracak sektöre güven geleceği belirtildi.

DOSYA HİSARCIKLIOĞLU’NA TESLİM EDİLDİ

Zorunlu poliçeler de tek fiyat uygulamasına dönülmesi, komisyon oranlarımızın %15-20 bandına çıkarılması, araç satışlarındaki iptal işlemleri ve komisyon iadesi, diğital sigortacılığa geçişin hızlandırılması gibi pek çok konunun detaylandırıldığı rapor TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun KTO ziyareti sırasında komite üyesi Mehmet Şahin tarafından Hisarcıklıoğlu’na teslim edildi. Hisarcıklığlu ise komite üyelerine çalışmalarından dolayı tebrik etti.

Körfez Gazetesi

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner5