banner3

İYİ Parti Körfez'de Candemir ve Dinç, Toyran'a karşı birleşiyor mu!

İYİ Parti’de genel merkez tarafından alınan olağanüstü kongre kararı tüm ilçelerde uygulanmaya başlandı.

İYİ Parti Körfez'de Candemir ve Dinç, Toyran'a karşı birleşiyor mu!

İKİ ADAY DELEGE SEÇİLEMEMİŞTİ

İYİ Parti’de ilçelerde olağanüstü kongre tarihleri ve ardından genel kurulda oy kullanacak olan delegeler de geçtiğimiz haftalarda yapılan seçimle belirlenmişti. Kongrenin en heyecanlı geçtiği bölgelerden biri de Körfez ilçe oldu. Burada özellikle partinin mevcut ilçe başkanı olan Mehmet Candemir ile eski ilçe başkanı Cahit Sürüm’e yakınlığı ile bilinen Ayşegül Dinç’in delege seçilememesi her iki isim için büyük bir “şok” olarak nitelendirilmişti.

CANDEMİR VE DİNÇ BİRLEŞİYOR MU?

Körfez’deki siyasi kulislere göre ise delegelerde belli bir sayıda isim tarafından desteklendiği bilinen İbrahim Ömer Toyran’a, karşı ilçe başkanı Mehmet Candemir ile aday olması beklenen Ayşegül Dinç’in birleşebileceği iddiası ortaya atıldı. Ayrıca yaklaşan kongre öncesinde CHP’li bazı isimlerin de İYİ Parti’nin kongresine müdahil olduğu öne sürülüyor.

CHP’Lİ MECLİS ÜYESİ DEVREYE GİRDİ

Hatta Körfez Belediye Meclisi’nde yer alan CHP’li bir ismin de delegelerden bir kişiyi arayarak Mehmet Candemir lehine oy kullanmasını istediği, ayrıca son yerel seçimlerde Körfez Belediye Başkan adayı olan Salih Şirin’in de yine delegeleri arayarak Ayşegül Dinç lehine imza vermesini talep ettiği, reddedilince de “Tamam, kendi adayın için oyunu kullan ama Ayşegül Dinç’e imza ver!” diyerek yönlendirme yaptığı ileri sürüldü.

Körfez Gazetesi

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner5