Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden, yüzde 50 hibeli katı organomineral gübre desteği

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, tarımsal üretimin desteklenmesi amacıyla meyve sebze yetiştiricilerine yüzde 50 hibeli katı organomineral gübre desteği sağlayacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden, yüzde 50 hibeli katı organomineral gübre desteği

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, tarımsal üretimin desteklenmesi amacıyla meyve sebze yetiştiricilerine yüzde 50 hibeli katı organomineral gübre desteği sağlayacak. Bu destekten faydalanmak isteyen çiftçilerden talepler alınmaya başlandı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, çiftçilerin üretmeye teşvik edilmesi ve gelir düzeylerinin artırılması için çeşitli destekler sağladıklarını belirtti. Bu destekler arasında mazot, gübre, meyve fidanı, arı yemi, ekipmanlar, yem bitkisi tohumu, topraksız tarım, modern sera kurulumu ve sera naylonu gibi birçok destek bulunmaktadır.

Başkan Büyükakın, tarımsal kalkınmanın önemine vurgu yaparak, çiftçilerin yanlarında olduklarını ve üreticilerin daha verimli ve karlı bir tarım yapmaları için ellerinden gelen desteği sağladıklarını ifade etti. Tarımsal üretimin kesintisiz devam etmesi ve çiftçilerin daha iyi koşullarda üretim yapmaları için hibeli gübre desteğinin önemli bir adım olduğunu belirten Başkan Büyükakın, çiftçilere desteklerin devam edeceğini ve tarımsal sektörün gelişimine katkı sağlamaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

 BAŞVURULAR ALINMAYA BAŞLADI

Destekten yararlanmak isteyen çiftçilerin, 2024 yılı güncel Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) belgeleriyle Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğü’ne 20 Mart Çarşamba günü mesai bitimine kadar başvurmaları gerekiyor. Başvurular hafta içi mesai saatleri içinde alınacak. Gübre miktarı, üreticilerin ÇKS belgelerinde belirtilen meyve ve sebze bahçelerinin alanlarına göre verilecek.

Körfez Gazetesi

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner5