Toprak Mahsulleri Ofisi, silosunda meydana gelen patlamada, iddianame hazırlandı.

Kocaeli'nin Derince ilçesinde bulunan Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) silosunda meydana gelen patlamada 2 kişi hayatını kaybetmiş, 7 kişi de yaralanmıştı.

Toprak Mahsulleri Ofisi, silosunda meydana gelen patlamada, iddianame hazırlandı.

Kocaeli'nin Derince ilçesinde bulunan Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) silosunda meydana gelen patlamada 2 kişi hayatını kaybetmiş, 7 kişi de yaralanmıştı. Patlamanın ardından başlatılan soruşturma kapsamında 6 sanık hakkında 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

İddianamede, silo baş müdürü K.D, müdür yardımcısı K.Ö, şef vekili B.B, mühendis A.S, taşeron firma sahibi O.T. ve taşeron firmanın alan yetkilisi İ.Ç. yer aldı. Sanıkların, patlamaya sebep olan ihmalleri ve kusurları nedeniyle cezalandırılmaları talep edildi.

Olayın ardından yaşanan can kayıpları ve yaralanmalar, bölgede büyük üzüntü yaratmıştı. Yetkililer, benzer olayların yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınması gerektiğini vurguladı.

Mahkeme sürecinin başlamasıyla birlikte, patlamaya ilişkin detaylar ve sorumluların cezalandırılması konusundaki gelişmeler yakından takip edilmeye devam edecek. Patlamanın nedenleri ve sorumluları hakkında daha fazla bilgi edinmek için soruşturma devam ediyor.

Körfez Gazetesi

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner5