4. Uluslararası, Enzim ve Biyoproses Günleri

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Koordinatörlüğünde 4. Uluslararası Enzim ve Biyoproses Günleri Kongresi Gerçekleştirildi.

4. Uluslararası, Enzim ve Biyoproses Günleri

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) tarafından desteklenen Gebze Enzim Tanıma Merkezi programı çerçevesinde düzenlenen Uluslararası Enzim ve Biyoproses Günleri (Enzyme and Bioprocess Days-EBDays)’nin 4.’sü Kafkas Üniversitesi ev sahipliğinde, Gebze Teknik Üniversitesi koordinatörlüğünde Kafkas Üniversitesi Ahmet Arslan Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşti.

Açılış Konuşmaları

Kongre, Kafkas Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Engin KILIÇ'ın açılış konuşmasıyla başladı. Ardından Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Yunus ENSARİ, kongrenin amaç ve kapsamı hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Kongre eş yürütücüsü Doç. Dr. Barış BİNAY ise kongrenin yerel ve ulusal düzeydeki önemini vurguladı.

Ulusal ve Uluslararası Katılımcıların Yoğun İlgisi

Üç gün boyunca devam eden kongreye Almanya, Fransa, Yunanistan, İsveç, Hollanda ve Türkiye'den toplam 34 farklı üniversite, araştırma enstitüleri, şirketler, öğrenciler ve bilim insanları katıldı. Kongre kapsamında; enzim mühendisliği, enzim keşfi, enzim mekanizması, enzim kinetiği, enzim saflaştırma teknolojileri, enzim bazlı teknolojiler, enzim uygulamaları, katma değeri yüksek kimyasallar için biyoproses, biyoproses geliştirme, enzimler için hesaplamalı çalışmalar ve biyoproses gibi birçok önemli konuda toplam 10 adet çağrılı konuşma, 39 adet sözlü bildiri ve 12 adet poster bildirisi sunuldu.

Ödül Töreni ve Sosyal Etkinlikler

Kongrenin sonunda düzenlenen ödül töreninde katılımcılara katılım belgeleri takdim edildi ve konuşmacıların tümüne kongreye katkıları için teşekkür edildi. Ayrıca kongrenin ilk gününde akşam canlı müzik ve Kafkas dans gösterisi eşliğinde gala yemeği verildi. İkinci gün öğleden sonra ise Ani Harabeleri turu gibi sosyal etkinlikler düzenlendi.

Körfez Gazetesi

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner5