Kanko; Türkiye'nin ciddi bir sağlık kriziyle karşı karşıya

Prof. Dr. Mühip Kanko, Covid-19 salgınıyla birlikte ülkemizde yoğun bakım yatak kapasitesinin yetersiz olduğunu ve bu durumun diğer salgın hastalıklarla birleştiğinde ciddi sorunlara yol açabileceğini belirtti.

Kanko; Türkiye'nin ciddi bir sağlık kriziyle karşı karşıya

Prof. Dr. Mühip Kanko, Covid-19 salgınıyla birlikte ülkemizde yoğun bakım yatak kapasitesinin yetersiz olduğunu ve bu durumun diğer salgın hastalıklarla birleştiğinde ciddi sorunlara yol açabileceğini belirtti. Ayrıca, sağlık çalışanlarının da yetersiz olduğunu ve bu durumun sağlık sisteminin işleyişini olumsuz etkilediğini ifade etti.

Covid-19, influenza, domuz gribi ve diğer mevsimsel virüsler nedeniyle vatandaşı uyaran CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, ülke genelindeki yaşanan salgın hastalıklarla nedeniyle yoğun bakımlarda yaşanan yatak yetersizliği ve alınması gereken önlemler noktasında Sağlık Bakanlığını da uyardı.

Türkiye'nin ciddi bir sağlık kriziyle karşı karşıya olduğu konusunda uyarıda bulunan Kanko, Son birkaç ayda Covid-19, influenza, domuz gribi ve diğer mevsimsel virüsler nedeniyle hastaların bu salgında bu hastalıkların hepsini bir arada geçirdiğine dikkat çekti.

Bu durumda, hastanelerin yoğun bakım birimlerindeki yatak ihtiyacının artması, genellikle bir salgın veya acil durumun belirtisi olabilir. Bu durumda, hastalığın şiddeti arttıkça, hastanelerdeki yoğun bakım birimlerindeki yatak sayısının yetersiz kalması, hastaların uygun tedavi ve bakım almasını engelleyebilir.

Bu durumda, hastaneler ve sağlık yetkilileri acil önlemler almalıdır. Öncelikle, mevcut yoğun bakım birimlerinin kapasitesi artırılabilir. Bu, ek yatak ve ekipman temini, personel sayısının artırılması ve mevcut alanların yeniden düzenlenmesi gibi önlemleri içerebilir.

Ayrıca, hastalığın yayılmasını önlemek için salgın kontrol önlemleri sıkı bir şekilde uygulanmalıdır. Bu, hastaların izolasyonu, hijyen önlemlerinin artırılması, maske kullanımı ve sosyal mesafe kurallarının uygulanması gibi önlemleri içerebilir.

Hastalığın şiddetinin artması, sağlık çalışanlarını da endişelendirebilir. Bu nedenle, sağlık çalışanlarına destek sağlanmalı ve psikolojik yardım hizmetleri sunulmalıdır. Ayrıca, sağlık çalışanlarının güvenliği ve korunması için gerekli önlemler alınmalıdır.

Sonuç olarak, hastanelerin yoğun bakım birimlerindeki yatak ihtiyacının artması ve hastalığın şiddetinin artması, ciddi bir durumu işaret edebilir. Bu durumda, acil önlemler alınmalı ve hastaların uygun tedavi ve bakım alması sağlanmalıdır. Ayrıca, sağlık çalışanlarına destek sağlanmalı ve

- Solunum güçlüğü veya nefes darlığı
- Şiddetli göğüs ağrısı veya baskı hissi
- Bilinç kaybı veya bayılma
- Şiddetli baş ağrısı veya baş dönmesi
- Şiddetli mide bulantısı veya kusma
- Şiddetli karın ağrısı veya kramp

 

Bu belirtilerden herhangi birini yaşıyorsanız, hemen acil yardım çağırın veya en yakın sağlık kuruluşuna başvurun. Kankoya müdahale etmek için eğitimli sağlık personeli gerekebilir. Unutmayın, hızlı ve doğru müdahale hayat kurtarabilir.

Özellikle kış aylarında artan mevsimsel hastalıkların yanı sıra Covid-19, influenza, domuz gribi gibi ağır seyreden hastalıkların yayılmasını önlemek ve vatandaşların sağlığını korumak için alınması gereken önlemlere dikkat çeken CHP’li Vekil, toplu taşıma araçları, alışveriş merkezleri ve hastanelerde maske kullanımının hayati önem taşıdığını vurguladı. Okulların tatil edilmesinin salgının yayılma hızını azaltabileceğini ifade eden Kanko, salgının kronik hastalar ve gebeler için özellikle tehlikeli olduğunu söyleyerek, "Gerekli tedbirlerin hızla alınması ve ülke genelinde etkili bir test ve tedavi uygulamasına geçilmesi hayati önem taşımaktadır" ifadelerini kullandı.

Körfez Gazetesi

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner5