Kocaeli’de “Akılcı İlaç Kullanımı” Konuşuldu

Sağlık Bakanlığı tarafından Dünya Sağlık Teşkilatı Türkiye Ofisi işbirliği ile düzenlenen ve Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen “Akılcı İlaç Kullanımı ve Değerlendirme Toplantısı” Kocaeli Şehir Hastanesi konferans salonunda yapıldı.

Kocaeli’de “Akılcı İlaç Kullanımı” Konuşuldu

Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan, Müdürlüğe bağlı başkan ve başkan yardımcıları, ilçe sağlık müdürleri ve ilimizde görevli çok sayıda hekimin katıldığı toplantıya alanında uzman birçok akademisyen konuşmacı olarak katılım sağladı.

Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan programda gerçekleştirdiği konuşmasında ilimizde gerçekleştirilen seminer, sempozyum ve eğitim programlarının yoğunluğuna dikkat çekerek akılcı antibiyotik kullanımı konusunda ilimizde yapılan çalışma ve projelerden bahsetti.

Toplantıda Türkiye İlaç ve Tıbbi cihaz Kurumu Akılcı İlaç Kullanımı Dairesi Başkanı Uz. Ecz. Mesil Aksoy, SBÜ Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden Prof. Dr. Nevin Hatipoğlu, DSÖ Türkiye Ofisinden Dr. Ecz. Melda Ciba Keçik, KOÜ Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Çocuk Enfeksiyon Kliniği'nden Prof. Dr. Selim Öncel, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ABD Çocuk Alerji ve İmmünoloji Uzmanı Prof. Dr. Zeynep Ülker Tamay ve Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Çocuk Enfeksiyon Kliniği'nden Doç. Dr. Emine Manolya Kara eğitimci olarak katılım sağladı.

Toplantıda tüm Dünya’da olduğu gibi ülkemizde de bir halk sağlığı sorunu olan yanlış ve gereksiz ilaç kullanımına dikkat çekildi, yanlış tedavi ve ilaç kullanımının sonuçları, antibiyotik direnci ve akılcı ilaç kullanımına özendirme gibi konular detaylı olarak ele alındı.

İki oturumda gerçekleşen toplantıda eğitimciler tarafından katılımcılara "Verilerle antibiyotik Kullanımı", "Antibiyotikleri Kaybedersek?", "Akut Tonsilofarenjitte Antibiyotik Kullanımına Akılcı Yaklaşım", "Akut Sinüzitte Antibiyotik Kullanımına Akılcı Yaklaşım", "Antimikrobiyal Dirençle Mücadelede Enfeksiyonlardan Korunmanın Önemi", "İnhaler Kullanımına Akılcı Yaklaşım", "Akut Otitte Antibiyotik Kullanımına Akılcı Yaklaşım" konuları ilgili sunumlar eşliğinde aktarıldı.

Körfez Gazetesi

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner5