banner3

Körfez’de 3 milyon 550 bin TL fatura yolsuzluğu!

Körfez Belediyesi tarafından renkli asfalt çalışmasına 3 milyon 550 bin TL fatura kesilirken herhangi bir renkli asfaltın yapılmaması yolsuzluk iddialarını gündeme taşıdı. CHP’de yapılan toplantıda 2016’dan beri sorulan soru tekrar soruldu:

Körfez’de 3 milyon 550 bin TL fatura yolsuzluğu!

 ‘Renkli asfalt nerede?’

Körfez Belediyesi tarafından renkli asfalt çalışmasına 3 milyon 550 bin TL fatura kesilirken herhangi bir renkli asfaltın yapılmaması yolsuzluk iddialarını gündeme taşıdı. CHP’de yapılan toplantıda 2016’dan berisorulan soru tekrar soruldu:

 ‘Renkli asfalt nerede?’

2016 yılında Körfez Belediyesi tarafından faturalandırılarak ödeme yapılmasına rağmen yapım işi gerçekleşmeyen renkli asfalt çalışmasına ilişkin basın toplantısı bugün CHP il binasında gerçekleştirildi.Düzenlenen toplantıya CHP İl Başkanı Harun Yıldızlı, İl Sekreteri Bülent Sarı, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya, Körfez İlçe Başkanı Bülent Yıldız, Körfez Belediyesi CHP Meclis Üyesi Erkan Uygun, CHP İl Yöneticileri Mehmet Nazım Gençtürk ve partililer katılım sağladı

ŞENER SÖĞÜT: BEN DE MERAK EDİYORUM

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Başkanı Harun Yıldızlı, “CHP, Türkiye’nin birleştirici gücüdür. Tatlı şeyler konuşmak isterdik fakat kentimiz ‘mutlu şehir Kocaeli’den’ manzaralar vereceğim bugün. Hiç renkli asfalt gördünüz mü? Faturası var kendisi yok. 4 Mart 2016 tarihinde Körfez Belediye Meclis Üyemiz soruyor. Şener Söğüt’ün verdiği cevap ‘Belediye renkli asfalt çalışması yaptı, ancak başarılı olamadı. Daha sonra vazgeçildi. Müfettiş geldi, inceledi ancak bununla ilgili bir açıklama yok. Birileri suç işlemişse cezasını çeker. Olayla ilgili bir yargı kararı da yok; bekleyelim görelim; ben de merak ediyorum” diyor. Biz de sorduk, soruşturduk. Körfez’de renkli asfalt gören yok” dedi.

“Kocaeli, yarım kalmış projeler kentidir”

Konuyla ilgili açıklama beklediklerini belirten Yıldızlı, “2020 Mart ayından 2021 yılının ağustos ayına kadar hiçbir bilgi alamayan meclis üyemiz Erkan Uygun’a bu kez meclise yazılı soru önergesi verdirdik. Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Çıpan ve Fatma Hanım’ın imzasıyla, “Renkli asfalt ile ilgili fatura tutarı ve ödemesi hakkında kanunda ‘ticari sır’ olarak nitelenen sağlanan ticari ve mali bilgiler bu kanun kapsamı dışındadır. Bilgi edinme kapsamı dışında olup paylaşılamamaktadır” deniliyor. Verdikleri cevap da olayın ne kadar manidar olduklarını gösteriyor. Belediye meclis üyesi 17 aydır halkın vergisi hizmet olarak dönüyor mu, dönmüyor mu diye sormak zorunda. Renkli asfalt nerede? Eğer yoksa bu ne faturası? Bununla ilgili kamuoyunu doyuracak açıklamaları mutlu şehir Kocaeli’nin Körfez İlçe Başkanı’ndan ya da büyükşehir belediyesinden veya iktidar yetkililerinden konuyla ilgili açıklama bekliyoruz. MİT binasıyla ilgili soru mu sorduk size? Kocaeli, yarım kalmış projeler kentidir. Birçok örnek verilebilir. Halkın parasını biz çarçur ettirmeyeceğiz.” ifadelerinde bulun

“BELEDİYENİN GİZLİ KASASI YOKTUR”

Verilen cevabı hukuki olarak açıklayan İl Yöneticisi Avukat Mehmet Nazım Gençtürk, “Bu cevabı CHP, HDP’li belediye verse iktidarın kayyum atanma sebebidir. Belediye, halkın parasını kullanırlar. Bir meclis üyesinin halkın parasını araştırmaktan daha asli bir görevi bulunmamaktadır. Halkın parasının akıbetinin araştırılmasının yetkisinin kullanılması kapsamında sorulan bir sorudur. Bilgi edinme kanunu kapsamında değerlendirilmesi bile baştan bir hata. Belediyenin hesapları denetime açıktır, böyle olmalıdır. Belediyenin gizli kasası yoktur. Belediyenin verdiği kararı tek başına, belediye başkanının belediyeyi keyfi yönetmesinin göstergesi; şirket, hatta babasının şirketi gibi yönettiğini düşünüyoruz. Bununla ilgili ne yapılması gerekiyorsa yapılacak” dedi.

“3 MİLYON 550 BİN LİRA ATILMAYAN ASFALT”

Körfez Belediyesi CHP Meclis Üyesi Erkan Uygun, “Körfez’in kenti şantiyesi varsa AK Parti döneminde buşantiye kapatıldı. Körfez Belediyesi 2016 yılında 4 bin 300 ton renkli asfalt temini ve serilmesi toplam 1milyon 505 bin artı KDV bir fatura. İkinci fatura 12 Temmuz 2016 tarihinde Körfez Belediyesi Fen İşleri’ne 4 bin 300 ton, faturası ise 1 milyon 505 bin. KDV ile birlikte toplam 3 milyon 550 bin 800 TL olarak geçiyor.Toplam 8600 ton. Körfez’in hangi sokağında renkli asfalt serilmiştir?” şeklinde konuştu.

“İSU’NUN YÖNETİM KURULU ÜYESİ”

Uygun yapılan harcamalarla ilgili, “Ağustos ayı meclisimde soru önergemi verdim; ‘ticari sırdır’ açıklanamaz dediler. Körfez 3 milyon 550 bin lira atılmayan asfaltın faturasını kesip bu parayı tahsil etmiştir. Hesabını sorgulamak bizim asli görevimizdir. Bir yolsuzluk yapılmış, üstünü örtmüşlerdir ama biz bunun hesabını soruyoruz. KÖRPAŞ’a bu renkli asfalt teminini kim yaptı? O dönemin belediye başkanı şu an İSU’nun yönetim kurulu üyesi. Büyükşehir Belediye Başkanımız, böyle yolsuzlukla anılan bir belediye başkanını İSU’da yönetim kurulu üyesi yapıyorsunuz. Buna ticari sır verip bu suça ortak oluyorsunuz” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2021, 13:20

Körfez Gazetesi

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner5