banner10

"1. Uluslararası Sürdürülebilirlik için Biyoteknoloji Çözümleri Kongresi"

GTÜ, 1. Uluslararası Sürdürülebilirlik için Biyoteknoloji Çözümleri Kongresi’ne ev sahipliği yapacak.

"1. Uluslararası Sürdürülebilirlik için Biyoteknoloji Çözümleri Kongresi"

GTÜ, 1. Uluslararası Sürdürülebilirlik için Biyoteknoloji Çözümleri Kongresi’ne ev sahipliği yapacak. Gebze Teknik Üniversitesi(GTÜ) Biyoteknoloji Enstitüsü, Kongre ve Kültür Merkezi’nde, 7-10 Mayıs 2024 tarihleri arasında Pakistan'daki Muhammad Nawaz Shareef University of Agriculture, Multan iş birliğiyle "1. Uluslararası Sürdürülebilirlik için Biyoteknoloji Çözümleri Kongresi" gerçekleştirilecek.

Kongre, biyoteknoloji alanında uzman akademisyenler, araştırmacılar, endüstri temsilcileri ve öğrencileri bir araya getirerek sürdürülebilirlik için biyoteknoloji çözümlerini tartışacakları önemli bir platform olacak. Kongre kapsamında, biyoteknolojinin tarım, gıda, enerji, çevre ve sağlık gibi alanlardaki uygulamaları ele alınacak ve gelecekteki sürdürülebilirlik hedeflerine nasıl katkı sağlayabileceği üzerine fikir alışverişi yapılacak.

GTÜ Biyoteknoloji Enstitüsü, kongreyle birlikte uluslararası iş birliklerini güçlendirmeyi, bilimsel araştırmaları teşvik etmeyi ve biyoteknoloji alanındaki yenilikleri paylaşmayı hedefliyor. Kongre, katılımcılara değerli bilgi ve deneyimler sunarken, sürdürülebilirlik için biyoteknoloji çözümlerinin geliştirilmesine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Kongrenin resmi açılışı 8 Mayıs Çarşamba günü Pakistan Ankara Büyükelçisi Yousaf Junaid ve üst düzey yetkililerin katılımıyla 09.30’da gerçekleşecektir. Bu kongre, sürdürülebilir biyoteknoloji çözümlerini geliştirmeye kendini adamış endüstriyel liderleri, araştırmacıları, öğrencileri ve sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirecektir.

Kongrede sürdürülebilirlik ana çatısı altında, sağlık biyoteknolojisi, biyomalzemeler, endüstriyel biyoteknoloji (gıda, alg, enzim vb.), tarımsal biyoteknoloji, iklim değişikliği ve biyoteknolojide yapay zekâ ve dijitalleşme konularına odaklı oturumlar yüz yüze olarak gerçekleştirilecek, yalnızca yurtdışı katılımcıları için çevrimiçi bağlantı imkânı sağlanacaktır.

Bu uluslararası etkinlik, biyoteknoloji alanındaki tüm paydaşları bir araya getirerek iş birliği ve yenilik için önemli bir platform sunuyor. Daha fazla bilgi için www.biotech4sus.org adresini ziyaret edebilirsiniz.

Konuşmacılar:

Boğaziçi üniversitesi Prof. Dr. Levent Kurnaz "Birbirine Bağlı Etki: İklim Krizinin Biyoçeşitliliği Nasıl Etkilediğini Keşfetmek"(8 Mayıs saat 10.30)

Çukurova Üniversitesi Prof. Dr. Hakan Özkan "Küresel Gıda ve Beslenme Güvenliği için Modern Mahsul Islahı"(8 Mayıs saat 13.30)

CTO, Livzym Biyoteknolojileri Cem Albayrak  "Türkiye'de Endüstriyel Enzimlerin Geliştirilmesi"(9 Mayıs saat 11.40 )

Yıldız Teknik Üniversitesi Prof. Dr. Cem Bülent Üstündağ "Biyomedikal Uygulamalar için 3D Baskılı Biyofonksiyonel Yapılar"(9 Mayıs saat 14.00 )

Ankara Üniversitesi Prof. Dr. Yaşar Murat Elçin "Yenileyici Biyomalzemeler"(9 Mayıs saat 16.20)

Wageningen University(Hollanda) Prof. Dr. Bedir Tekinerdoğan  "Sürdürülebilir Hassas Tarım için Dijitalleşme ve Yapay Zeka"  (10 Mayıs saat 11.30)

Körfez Gazetesi

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner5