Kocaeli Şehir Hastanesi'nde, Organ Bağışı Sempozyumu Gerçekleştirildi

Organ bağışı ve naklinin yaygınlaştırılması ve bu bilincin yeterince gelişmesini sağlamak amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından her yıl 3 – 9 Kasım tarihleri arasında “Organ Bağışı Haftası” düzenlenmekte ve çeşitli etkinlikler gerçekleştirilmektedir. Bu kapsamda hastanemiz konferans salonunda ‘Organ Bağışı Sempozyum’ gerçekleştirildi.

Kocaeli Şehir Hastanesi'nde, Organ Bağışı Sempozyumu Gerçekleştirildi

Sempozyuma, Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel PEHLEVAN, Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr.Arzu AŞI,Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcısı Op.Dr.Aziz ÇARDAK, ile hastane Başhekim Vekilimiz Doç. Dr. Ahmet DEMİRKIRAN, hastane idarecilerimiz ve diğer sağlık kuruluşlarımızın idari kadroları katılım gösterdi.

Sempozyumun açılış konuşmasını gerçekleştiren hastane Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Halil KAÇAR’’ Tedavisi yalnızca doku ve organ nakli ile mümkün olan hastalıklar bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de önemli sağlık sorunlarından biridir. Unutmamak gerekir ki her bağış yeni bir hayattır. Bu doğrultuda hastanemizde organ stantları açılmakta ve vatandaşlarımızı organ bağışı konusunda bilgilendirmeye çalışmaktayız. Katılımınız için teşekkür eder, verimli bir sempozyum olmasını temenni ederim’’ diyerek konuşmalarını tamamladı.

Daha sonra konuşmalarını yapmak üzere kürsüye hastane başhekim vekilimiz Doç.Dr. Ahmet DEMİRKIRAN ‘’Organ bağışı yetersizliği nedeniyle tedavi görmekte olan bir çok hasta bağış beklerken hayatını kaybetmektedir. Organ bağışı sayesinde pek çok kişinin hayat kalitesi yükselirken bir o kadarının hayata tutulması sağlanabilmektedir. Organ bağışı nakil sayılarının artışı temel hedeflerimiz arasındadır. Bu sayıları daha da yukarı çıkarmak bizim görevimizdir’’ sözleriyle organ bağışının önemini vurguladı.

Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op.Dr.Yüksel PEHLEVAN Organ Bağışı Sempozyumu hakkında konuşmasında ‘’İlimizde,  ilçe sağlık müdürlüklerinde ve hastanelerde organ bağışı stantları açılmakta ve farkındalık çalışmaları yapılmaktadır. Kocaeli Şehir Hastanesi’nde de böyle bir organizasyon yapılması gurur verici. Sosyal anlamda toplumu bilinçlendirmek, bilgileri tazelemek ve de organ bağışının önemine değinmenin çok önemli olduğunu ’’ vurgulayarak organizasyon da emeği geçenlere teşekkür etti.

Sempozyuma konuşmacı olarak ilk sözü hastanemiz Anestezi ve Reanimasyon Hekimi Uzm.Dr. Emine YURT aldı. Dr. Yurt, “Beyin ölümünün tanımı ve organ bağışındaki önemini anlatarak” dinleyenlere beyin ölümü ile ilgili bilgiler aktardı. Konuşmasının ardından Kocaeli il Sağlık Müdürü Op.Dr.Yüksel PEHLEVAN kendilerine teşekkür belgesi ve çiçek takdim ederek katılım sağladıkları için memnuniyetini dile getirdi.

Organ Bağışı Birimi Çalışanı Hemşire Selma Tan ise konuşmasında Organ bağışı nedir, nereye nasıl organ bağışında bulunabilirim ve organ bağışının önemi sorularına cevap verdi. Konuşmasının ardından Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr.Arzu AŞI, kendilerine teşekkür belgesi ve çiçek takdim ederek katılım sağladıkları için memnuniyetini dile getirdi.

Organ ve Doku Naklinin Hukuki Boyutu konusunda açıklamalarda bulunan Av.Gözdem Ezgi ÜSTÜNER, organ bağışı ile ilgili olan hukuki düzenlemelerden bahsederek gerek kanun kapsamında gerek yönetmelik kapsamında gerekse de diğer düzenlemeler hakkında bilgilendirmede bulundu. . Konuşmasının ardından Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcısı Op.Dr.Aziz ÇARDAK, kendilerine teşekkür belgesi ve çiçek takdim ederek katılım sağladıkları için memnuniyetini dile getirdi.

Organ Bağışının İslam dinindeki yeri hakkında konuşma gerçekleştiren hastane manevi destek birim çalışanı Abdülkerim Taha COŞĞUN, organ bağışının caiz olduğunu vurgulayarak ‘’Kişi kullandığı organlardan sorumludur. Ama söz konusu insan hayatıdır. Tıbben kesin kayıtlar olduğu ispat edilince organ bağışı yapılabilir’’ dedi. Konuşmasının sonunda kendilerine Hastanemiz Başhekim Vekili Doç.Dr.Ahmet DEMİRKIRAN teşekkür belgesi ve çiçek vererek panele katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Son olarak organ nakli deneyimi yaşamış hemşire Neslihan AYHAN konuşmacı olarak söz aldı. Konuşmasının ardından hastanemiz Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Halil KAÇAR tarafından çiçek ve teşekkür belgesi takdim edildi. Panel konuşmaların ardından ikramlarla son buldu.

Körfez Gazetesi

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner5